Naar de overkant

Onze leden gingen op donderdag 2 juni rond het middaguur op pad voor het jaarlijkse ledenuitje. De middag was er één met volop zon en natuur op het eiland Tiengemeten, waarna het programma in Numansdorp werd voortgezet. Daar hebben we de leden van de Ondernemersvereniging Hoeksche Waard (OHW) ontmoet bij een ‘gezamenlijke kennis’: Kenbri Fire Fighting BV’.

Met een schip vol enthousiaste leden werd allereerst de overtocht van Middelharnis naar Tiengemeten gemaakt. Daar werd de groep in tweeën gesplitst om het eiland te gaan verkennen. Eén groep werd door twee gidsen al wandelend meegenomen door de mooie natuur, waarbij diverse dier- en plantsoorten werden bewonderd, terwijl er natuurlijk ook volop ruimte was om elkaar te spreken. De andere groep ging op pad met tractor en huifkar om onderweg uitleg te krijgen over de geschiedenis van het eiland. Na een uurtje werd er gewisseld. Halverwege de middag werd de volgende vaartocht ingezet: onder de Haringvlietbrug door naar Numansdorp.

Aangekomen bij Kenbri Fire Fighting BV was er de ontmoeting met ondernemers van de ‘overkant’, de leden van de OHW. De ingrijpende gevolgen na het verlagen van de maximumsnelheid en het versmallen van de rijstroken op de Haringvlietbrug in de zomer van 2021 zorgden voor de eerste intensieve contacten tussen de regionale ondernemers. De brug verbindt het woon- en werkgebied waar de verenigingen actief zijn letterlijk met elkaar. Het is daarom goed om elkaar als ondernemende buren te leren kennen.

Het wereldwijd opererende bedrijf Kenbri Fire Fighting was daarvoor de juiste plek van ontmoeting. De totaalleverancier op het gebied van brandbestrijding vindt zijn oorsprong in Ouddorp, verhuisde naar Stellendam en is sinds 2015 gevestigd in een prachtig bedrijfspand in Numansdorp. Kenbri ontwerpt en levert brandweermaterialen aan regionale brandweerkorpsen, aan de (petrochemische) industrie, aan de offshore en luchtvaart. Bij het bedrijf werken ruim 200 mensen, verdeeld over vier vestigingen in Nederland en één in Dubai. Na een presentatie door directeur Rex Hobbel, die het bedrijf met zijn broer runt, werden de ondernemers rondgeleid door het bedrijf en de werkplaats met indrukwekkende voertuigen en materialen.

Na de rondleiding was er voor de aanwezige ondernemers gelegenheid om contacten aan te halen en uit te breiden. Dat gebeurde tijdens een gezellige barbecue, waarvoor OHW-voorzitter Frank van den Ouden de aanwezigen had gevraagd ook met drie onbekenden het gesprek aan te gaan. ,,Het is goed om hier bij elkaar te komen en bekenden te ontmoeten. En onbekenden, nieuwe relaties kunnen tot mooie samenwerkingen leiden.’’
VBGO-voorzitter Jan Peter Robijn zag dat ook zeker gebeuren. ,,Het mengt aardig. Hier begint het mee en worden de zaadjes geplant. Wat mij betreft gaan we elkaar vaker opzoeken. De Haringvlietbrug is een gezamenlijke uitdaging, maar onze eilanden lijken ook op elkaar. Er is dus meer te bespreken.’’

Terugkijkend op een geslaagde dag werden de VBGO-leden met de bus van Mijnders weer richting Middelharnis gebracht. Mooi om dichtbij en buiten het eiland steeds te zoeken naar verbindingen!

Overige actualiteiten

GO! magazine Een goedbezochte nazomerborrel Naar de overkant GO! magazine 2022 FOGO Nieuwsbrief Beroepscampus Winterborrel 2020 GO! magazine – 2022 Ondernemerscongres 35 jaar VBGO NaZomerborrel 2019 Ledenreis 2019: gezelligheid op en aan het water! Nieuw onderdeel bij Omloop Goeree-Overflakkee op 30 & 31 augustus 2019 ALV 2019 – generaties verbinden Boeiende uitleg bij Onwijs Ledenreis viel in de smaak! VBGO leden bezoeken WebNL Ondernemers op bezoek bij Franzen landbouw Ledenreis VBGO was dit jaar dicht bij huis Eerste VBGO ondernemerscafé Winterborrel 2017 Delta Netwerk viert eerste lustrum rond thema “Smart Water en circulaire economie” Veiling eerste oesters 26 september 2016 Verkeershinder N59 tussen Den Bommel en knooppunt Hellegatsplein Afsluitingen week 30 t/m 32 Bedrijfsbezoek Poppies Melissant Ledenuitje Schiedam Gemeente Goeree-Overflakkee introduceert welkomstpakket Enquête Avans Hogeschool naar pontverbinding Kennisochtend Smart Water 2 juni 2016 (FOGO) Géén spookfactuur Verkoop webwinkels in 2015 verder gestegen Openbare laadpaal aanvragen Retail positief over 2016 Ondernemers weer positief over werkgelegenheid in bedrijf Update detailhandelsvisie GO Ondernemersprijs GO 2016

Een warm welkom!

Aan ons nieuwste lid CS Staal

De Vereniging van Bedrijven Goeree-Overflakkee (VBGO) zoekt naar de verbinding van alle ondernemers op Goeree-Overflakkee. Ze organiseert jaarlijks diverse netwerkevenementen, waaronder een jaaruitje, een winter- en een zomerborrel, diverse bedrijfsbezoeken en een algemene ledenvergadering met borrel/diner met één of meer interessante sprekers.