Retail positief over 2016

Per saldo verwacht bijna de helft van de retailers volgend jaar meer omzet in de boeken te kunnen schrijven. Daarmee zijn ze optimistischer dan het bedrijfsleven, waarbij per saldo 28 procent op een hogere omzet rekent. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het CBS, dat het saldo berekent door het percentage ondernemers dat een omzetafname verwacht, af te trekken van het percentage dat een toename verwacht.

De rooskleurige verwachtingen zijn te danken aan het groeiende consumentenvertrouwen en consumptie door huishoudens. In oktober lag het consumentenvertrouwen bijvoorbeeld op het hoogste punt van de laatste acht jaar.

Met name supermarkten en warenhuizen zijn positief gestemd over 2016. Ruim zestig procent verwacht volgend jaar meer omzet te boeken. Binnen de elektronicabranche geldt dat voor veertig procent van de retailers. Deze percentages zijn hoger dan gemiddeld in het bedrijfsleven (37 procent).

Retailers die niet vanuit een fysieke winkel opereren zijn echter minder vaak optimistisch. Van de ambulante handelaren rekent twintig procent op omzetgroei, terwijl dat voor pure players op zestien procent ligt.

Hoewel veel ondernemers uit onder meer de horecabranche groei van de werkgelegenheid verwachten, zijn retailers op dit punt minder positief. Per saldo denkt nog geen drie procent zijn personeelsbestand volgend jaar uit te breiden. Zowel binnen de supermarkten en consumentenelektronica, e-commerce, tankstations als warenhuizen wordt minder werkgelegenheid verwacht.

Overige actualiteiten

GO! magazine 2020 FOGO Nieuwsbrief Beroepscampus Winterborrel 2020 GO! magazine – 2020 Ondernemerscongres 35 jaar VBGO NaZomerborrel 2019 Ledenreis 2019: gezelligheid op en aan het water! Nieuw onderdeel bij Omloop Goeree-Overflakkee op 30 & 31 augustus 2019 ALV 2019 – generaties verbinden GO! magazine Boeiende uitleg bij Onwijs Ledenreis viel in de smaak! VBGO leden bezoeken WebNL Ondernemers op bezoek bij Franzen landbouw Ledenreis VBGO was dit jaar dicht bij huis Eerste VBGO ondernemerscafé Winterborrel 2017 Delta Netwerk viert eerste lustrum rond thema “Smart Water en circulaire economie” Veiling eerste oesters 26 september 2016 Verkeershinder N59 tussen Den Bommel en knooppunt Hellegatsplein Afsluitingen week 30 t/m 32 Bedrijfsbezoek Poppies Melissant Ledenuitje Schiedam Gemeente Goeree-Overflakkee introduceert welkomstpakket Enquête Avans Hogeschool naar pontverbinding Kennisochtend Smart Water 2 juni 2016 (FOGO) Géén spookfactuur Verkoop webwinkels in 2015 verder gestegen Openbare laadpaal aanvragen Retail positief over 2016 Ondernemers weer positief over werkgelegenheid in bedrijf Update detailhandelsvisie GO Ondernemersprijs GO 2016

GO Magazine!

Food Eiland Goeree-Overflakkee

“ Op de website kunnen de leden een korte beschrijving geven van hun onderneming en de gezichten daarachter. In het magazine, dat vier keer per jaar onder alle ondernemers op het eiland wordt verspreid hebben de leden de mogelijkheid zich aan de hand van een bepaald thema zich uitvoeriger te presenteren ”

Benieuwd naar de komende evenementen? Bekijk hier de agenda.